Nyheder

Nyhed Forslag om raskmelding af psykiatriske patienter møder modstand 11. januar 2019

SF vil med lovforslag indføre ’raskmelding’ af psykiatriske patienter, men diagnostik er en lægefaglig problemetik, der ikke kan reguleres ved lov, siger næstformand i Dansk Psykiatrisk Selskab. DF og Radikale Venstre bakker SF’s forslag op.

Læs mere
Nyhed DPS bestyrelsesmøde 10. januar 2019

Næste bestyrelsesmøde holdes på Aabenraa den 4.2.19.

Her vil bestyrelsen gerne tale med DPS´ medlemmer i Region Syd i lokale 58.019 fra kl. 15-17 til møde med DPS-medlemmer.

Læs mere
Nyhed Næste bestyrelsesmøde holdes på Skejby den 7.1.19. 30. december 2018

Her vil bestyrelsen gerne tale DPS´ medlemmer i Region Midt i lokale K301-361 mellem 15.30 og 17.00.

Vi håber at se rigtig mange af jer.

 

Læs mere
Nyhed Psykiaterens profil 21. december 2018 Psykiatrien er under pres: der er både mangel på tid, på ressourcer og på psykiatere.

Flere andre aktører har givet deres bud på lægens opgaver i fremtidens psykiatri; samtidig byder politikere, patienter, pårørende og faglige organisationer i disse år ind med ideer, ønsker og løsningsforslag.

For at kvalificere debatten har Dansk Psykiatrisk Selskab nedsat en arbejdsgruppe til at formulere, hvad psykiaterens profil og kompetencer er. Og dermed, hvordan psykiaterne bedst anvendes. Hvad er det helt præcist en psykiater er uddannet til? Hvad er det, vi kan?

Læs Psykiaterens profil her
Læs mere
Nyhed NKR: Demens og medicin 19. december 2018

En ny national klinisk retningslinje (NKR) giver anbefalinger om brug af medicin hos personer med demens. Retningslinjen indeholder bl.a. anbefalinger om, hvordan de kan stoppe med langvarig behandling med antipsykotisk medicin.

Læs mere
Månedens Artikel December 2018 11. december 2018 ECT behandling: hvor i hjernen, hvor i cellerne?
Af Antonio Drago, Aalborg Universitetshospital, Klinik Psykiatri Syd, Aalborg

og

Anne Marie Andersen, Afdeling for Psykoser, Aarhus Universitetshospital, Aarhus

ECT-behandling er en hurtig og effektiv måde til behandling af depression, når der ikke er respons på de almindeligvis brugte terapeutiske strategier. ECT anvendes også i tilfælde, hvor patientens liv er i fare på grund af akutte depressive symptomer, som f.eks. ved akutte selvmordstanker, psykotiske symptomer, intens anhedoni eller en kombination af disse. Der er stadig nogle ubesvarede spørgsmål angående ECT. To af de vigtigste er: 1) Hvad er den bedste og mest effektive position af elektroder under ECT administration og 2) Hvilke molekylære mekanismer ligger til grund for ECTs antidepressive effekt? Overordnet kan man stille sig spørgsmålet: hvad er specifik for ECT? Hvilke specifikke molekylære mekanismer i hvilke specifikke områder af hjernen skal stimuleres for at opnå en antidepressiv effekt?
Læs mere
Presseklip Psykiaterne sender bekymringsbrev til minister og Sundhedsstyrelsen 28. november 2018

D. 28. November 2018

Unge lægers mulighed for at komme i psykiatrien i deres KBU-forløb (det, som tidligere hed turnus) er forsvundet. Det har fået Dansk Psykiatrisk Selskab til at sende bekymringsbrev til Sundhedsstyrelsen,

Læs mere
Presseklip Psykiatriske patienter er indlagt i færre dage men genindlægges oftere 27. november 2018

Den gennemsnitlige indlæggelsestid for psykiatriske patienter er faldet med over 20 procent på syv år. I samme periode er både antallet og andelen af genindlæggelser steget. I kommunerne oplever man,

Læs mere
Nyhed Interesserer du dig for den akutte sundheds­indsats? 23. november 2018

-Så kom til konference om Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger

På konferencen vil Sundhedsstyrelsen præsentere de nye anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade og lægge op til debat.

Læs mere