Alle Nyhed

Sundhedsplatformen udhuler vores tid til patienterne

20. Nov

Det er alarmerende, når 8 ud af 10 læger oplyser, at de har fået mindre tid til patienterne efter indførelsen af det nye it-system sundhedsplatformen i Region Hovedstaden.

TV2 har gennemført en undersøgelse blandt alle hospitalslæger i Region Hovedstaden, og den bekræfter de advarsler og nødråb, som vi hos overlægerne er kommet med, siden sundhedsplatformen blev indført fra maj 2016.

Sundhedsplatformen stjæler tid fra patienterne, bl.a. fordi lægerne er blevet pålagt at lave en lang række af de opgaver, som lægesekretærerne tidligere udførte. Det giver en ringere kvalitet i behandlingen, og derfor ser vi en voldsom utilfredshed med systemet hos overlægerne.

Lægerne gør alt, hvad de kan for at sikre en forsvarlig behandling til patienterne, men overlægerne er efterhånden frustrerede over, at regionen ikke for alvor tager fat i problemerne.

Folk arbejder til langt ud på aftenen for at indhente de opgaver, som hober sig op, fordi arbejdsgangene er så langsomme. Det kan ikke blive ved. Derfor bliver Region Hovedstaden nødt til at erkende, at de ikke kan blive ved med at fyre lægesekretærer og andre og sende arbejdet videre til lægerne. Tværtimod bliver regionen nødt til at ansætte flere, der kan aflaste lægerne, hvis hospitalerne i hovedstaden skal tilbage på ret kurs.

 

Af Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen