Alle Nyhed

Nyt it-system er til fare for patienterne

BT 13. jul.

Psykiatrien i Region Hovedstaden har i tre uger forsøgt at advare om store problemer med nyt it-system, men koncerndirektør mener ikke, der er grund til bekymring

Fejl med potentielt livsfarlig medicin og lange ventetider, der kan få selvmordstruede patienter til at gå fra psykiatrisk skadestue. Psykiatrien i Region Hovedstaden har haft det nye it-system Sundhedsplatformen i en måned, og nu frygter psykiaterne for patientsikkerheden, fortæller overlæge på psykiatrisk center Glostrup og formand for Overlægerådet i Region Hovedstadens Psykiatri, Gitte Ahle.

Koncerndirektør: Det tager tid at vænne sig til at arbejde på en ny måde

BT 13. jul.

Det er Region Hovedstaden, der har taget beslutningen om at købe og indføre Sundhedsplatformen på alle regionens hospitaler. Koncerndirektør Svend Hartling er blevet gjort opmærksom på psykiaternes bekymringer, men han afviser kritikken over for BT. »Vi mener helt bestemt ikke, der er grund til at tro, at implementeringen af Sundhedsplatformen udgør en sikkerhedsrisiko for Region Hovedstadenspsykiatripatienter,« siger han:

Sind: Et kæmpestort problem

BT 13. jul.

Psykiatriske patienter risikerer aldrig at komme i behandling, når ventetiden på at få akut hjælp stiger efter indførelsen af Sundhedsplatformen. »Det er jo et kæmpestort problem,« siger Knud Kristensen, formanden for Sind -Landsforeningen for psykisk sundhed, som en reaktion på nødråbet fra overlægerne i psykiatrien i Region Hovedstaden.

Læs mere hos BT