Nyheder

Presseklip Poul Videbech: Depression handler om menneskeskæbner og det element har jeg savnet i debatten 30. oktober 2020

NY BOG I den offentlige debat bliver depression ikke anset som den alvorlige og ofte livstruende sygdom, den er, og det har fået professor Poul Videbech til tasterne. Med sin nye bog vil han at gøre op med sejlivede myter om sygdommen og løfte sløret for fremtidens behandlingsmuligheder.

Læs mere
Presseklip Radio4: Bæltefiksering, lange indlæggelser og antallet af sengepladser 28. februar 2020

I udsendelsen ”Lange domme og tvang: Findes den gode retspsykiatri” havde vært Mia Holstein besøg af Karen Stæhr, tidligere medlem af Etisk Råd, og overlæge Hans Henrik Ockelmann. I programmet diskuterer de bl.a.

Læs mere
Presseklip Psykiaterne tager bladet fra munden: Nyt it-system er en hæmsko 4. oktober 2019

Risikoen for medicinfejl er øget og betingelserne for at give god behandling er forringet med det nye it-system i Region Hovedstaden og Region Sjælland

Læs mere hos Dagens Medicin

Læs mere
Presseklip Per Fink hædres med JMS’ pris for civil courage 25. september 2019

Overlæge og professor Per Fink hædres af Jydsk Medicinsk Selskab med en Pris for Civil Courage. Trods årelang chikane og miskreditering nægter han at gøre knæfald for »synsninger« og holdninger.

Læs mere
Presseklip Psykiatrisk selskab: Forslag kan forringe behandling af kronisk træthedssyndrom 27. august 2019

DEBAT: Folketinget har vedtaget et beslutningsforslag om kronisk træthedssyndrom. Lyt til de faglige anbefalinger, så forslaget ikke fører til dårligere behandling, advarer Dansk Psykiatrisk Selskab.

 

Læs mere her

Læs mere
Presseklip Overlæge om sindssyge kriminelle: »Det er frihedens pris« 29. april 2019

Svært psykisk syge borgere har fået stor frihed. Resultatet er færre leveår, misbrug, kriminalitet og uskyldige ofre, siger en af landets førende retspsykiatere.

 

Læs mere hos Politiken

Læs mere
Presseklip Alarmerende rapport om psykisk syges vold lå klar i månedsvis uden at blive offentliggjort 29. april 2019

Allerede i oktober 2018 kendte regionerne til resultatet af alarmerende rapport om kriminelle psykisk syge fra Retspsykiatrisk Klinik, der gerne så rapporten sendt ud.

 

Læs mere hos Politiken

Læs mere
Presseklip Hun løber nøgen rundt i det offentlige rum og er nu sigtet for ildspåsættelse 29. april 2019

PSYKIATRI Læs unikt indblik i, hvad der går galt, før utilstrækkeligt psykiatrisk behandlede sindssyge slår ihjel, røver eller begår anden kriminalitet.

 

Læs mere hos Politiken

Læs mere
Presseklip »Ubehandlede psykoser er farlige – ikke de retspsykiatriske patienter« 29. april 2019

Det er farligt for både patienterne selv og andre, når de udskrives for tidligt, siger psykiater, der står bag ny rapport. Næstformand i Lægeforeningen peger på, at stress og angst fylder og indsats imod de sværere lidelser derfor er presset i psykiatrien.

Læs mere