Alle Nyhed

Merete Nordentoft modtager Marie og August Krogh Prisen 2017

25. januar 2017

Merete Nordentoft, professor, dr.med., ph.d. og overlæge ved Psykiatrisk Center København modtager Marie og August Krogh Prisen 2017 for sit arbejde for psykiatrien i Danmark.

Merete Nordentoft har i hele sin karriere haft et særligt øje for de psykisk syge – både klinisk og forskningsmæssigt. Hendes forskningsresultater har haft stor international indflydelse og har sat nye standarder for vejledninger og kliniske retningslinjer i psykiatrien, internationalt og i Danmark.

Hendes forskning har bl.a. vist, at der er en betydelig overdødelighed hos psykisk syge, og at dette bl.a. skyldes dårlige kostvaner, manglende motion og rygning. Med OPUS-projektet har hun forbedret det kliniske forløb for patienter, der debuterer med en psykose. Dette koncept er nu standardbehandling i hele Danmark.

”Jeg er beæret, glad og overrasket over at modtage prisen. For mig er det også en pris til psykiatrien i Danmark og en pris til registerforskningen. For uden de danske registre, ville vi ikke kunne levere de robuste videnskabelige resultater, vi har,” siger Merete Nordentoft. Prisen uddeles af Novo Nordisk Fonden og LVS og er på 250.000 kr.

Læs mere om Merete Nordentofts forskning her

Læs mere om prisen her