2022

Månedens artikel oktober 2022

Der er ingen dokumenteret sammenhæng mellem brug af sociale medier og dårligt mentalt helbred hos unge

Mistrivsel blandt børn og unge er et af de mest omtalte emner i den aktuelle valgkamp. Ikke sjældent nævnes brugen af sociale medier som forklaringen herpå. Men hvad er evidensen? Et meta-review fra i år undersøger effekten af brug af sociale medier på unge menneskers mentale helbred.

Læs hele artiklen her


Månedens artikel august 2022

Lodtrækningsforsøg finder ikke effektforskel på depression mellem psilocybin og escitalopram

I et dobbelt-blindet, randomiseret, kontrolleret forsøg med 59 patienter, fandt forskerne ikke statistisk sikker forskel i depressionsudfald efter seks uger, mellem grupperne der fik hhv. 2 x 25 mg psilocybin og daglig escitalopram.

Læs hele artiklen her


Månedens artikel maj 2022

Psykotiske symptomer hænger sammen med forøget dopaminsyntese

I det hidtil største studie af sin art viste forfatterne, at dopaminsyntesen hos patienter med psykose er koblet til øget sværhedsgrad af initiale psykotiske symptomer, såvel som effekten af seks ugers behandling med en partiel D2-receptor agonist på symptomerne. Imidlertid kan dopaminsyntesen alene ikke anvendes til skelne mellem patienter og raske.

Læs hele artiklen her


Månedens artikel marts 2022

Kliniske retningslinjer for kost og vitamin tilskud ved psykiske lidelser.

Mange vil kunne genkende billedet. Efter en god konsultation, der er enighed om den medicinske behandling. Så kommer det sidste ”på vej ud af døren ”spørgsmål fra den 28 år gamle mand.  Det er hans søster som har sagt, at der er bedre, at han blot tog magnesium og zink, det virker mod depression og han vil få det meget bedre og slippe for bivirkninger.

Læs hele artiklen her