Nyheder

Presseklip Ros til regeringen – men træerne vokser ikke ind i himlen 21. september 2018 Der er mange gode takter i den nye Handlingsplan for psykiatrien, som regeringen fremlagde i dag. Nu må vi se, hvordan det ser ud, når vi har haft mulighed for at nærlæse teksten. Sådan lyder Dansk Psykiatrisk Selskabs umiddelbare kommentar til regeringens plan.

"Der er tale om en markant investering i et område, der virkelig trænger."

Sådan præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen fredag den 21. september 2018 regeringens længe ventede psykiatriudspil: "Vi løfter i fællesskab". Til planen, der spænder over fem ministerområder, er afsat i alt 2,1 mia. kr. over fire år. Eller ca. 500 mio. kr. om året.

I Dansk Psykiatrisk Selskab (DPS) har vi ikke haft mulighed for at nærlæse teksten. Så vi har langt fra overblik over alle de 43 små og store initiativer, som planen rummer.

Nogle af initiativerne adresserer dog centrale udfordringer, hvor DPS længe har råbt vagt i gevær. Det gælder fx behovet for flere intensive senge til de allermest syge. Manglen på psykiatere. Og situationen på det retspsykiatriske område.

Flere intensive sengepladser
"Vi er virkelig glade for, at regeringen har afsat penge til intensive sengepladser," siger DPS' formand, psykiater Gitte Ahle.

"Det viser, at Sundhedsministeren har lyttet til fagfolkene og til patient- og pårørendeforeningerne, og har besluttet at gøre noget for den gruppe patienter, som er allermest syge. De har været lidt overset i de senere år, hvor der har været meget fokus på recovery og tilbagevending til arbejdsmarkedet. Så det vil vi gerne kvittere for," siger DPS' formand, psykiater Gitte Ahle.

Læs DPS' pressemeddelelse her
Læs udspillet: "Vi løfter i fællesskab" her
Læs regeringens pressemeddelelse her
Læs mere
Presseklip Vi ønsker at bygge bro og sikre sammenhæng for patienten 21. september 2018

21-09-2018

En ny funktion som ”brobyggersygeplejerske” skal skabe langt bedre patientforløb på tværs af sundhedsvæsenet for at sikre sammenhæng, overblik og tryghed for patient og pårørende.

Kronik af Stephanie Lose,

Læs mere
Presseklip Her er de 43 initiativer i regeringens plan for psykiatrien 21. september 2018

Børn og unge med psykiske problemer er i fokus i ny handlingsplan fra regeringen, der med 43 initiativer og 2,1 mia. kr. over fire år vil sikre, at den psykiatriske behandling i Danmark kan stå mål med udfordringerne.

Læs mere
Presseklip Psykiatrien får flere penge – hvor mange er uklart 21. september 2018

Regeringen lover 2,1 mia. kr. til psykiatrien over fire år, men sundhedsministeren kan ikke sætte præcist beløb på det reelle økonomiske løft, fordi udløbne bevillinger ikke tages med i regnestykket.

Læs mere
Presseklip Læger: Gode toner og få penge i ny plan for psykiatrien 21. september 2018

Psykiatere glæder sig over, at de har fået politikernes opmærksomhed og ser positive initiativer i regeringens plan for psykiatrien.

 

Læs mere hos Dagens Medicin

Læs mere
Presseklip Minister skal i samråd om for tidligt udskrevne psykiatriske patienter 21. september 2018

Ifølge psykiaterformanden har lægerne gentagen gange forsøgt at gøre opmærksom på de massive problemer i psykiatrien. Men de risikerer personligt at skulle stå til ansvar, hvis de følger ministerens opfordring til at råbe ledelserne op.

Læs mere
Presseklip Statement from Cochrane’s Governing Board 20. september 2018

Statement made by the Governing Board at Cochrane’s 2018 Annual General Meeting, 17th September, at the Edinburgh Cochrane Colloquium

Dear Cochrane members,

These are extraordinary times and we find ourselves in an extraordinary situation.

Læs mere
Presseklip Regeringen vil lade politi og psykiatri sammen rykke akut ud til psykisk syge 20. september 2018

Jyllands-Posten 20. sep.

På få år er der sket en stigning på 42 pct. i antallet af tvangsindlæggelser, som politiet rykker ud til. Nye fælles akutteam skal sikre,

Læs mere
Presseklip Nyt dream team på plads i Sundhedsstyrelsen 20. september 2018

Oprettet 20. september 2018

Det bliver nuværende centerdirektør på Rigshospitalet, Lars Juhl Petersen, der bliver Sundhedsstyrelsens ny vicedirektør. Samtidig indtræder Marlene Øhrberg Krag som centerchef i Enhed for Evidens,

Læs mere